Ni la hasilnya.. resepi ambik kat internet.. hehe |
Aliff suka sebab ada pisang.. Dappp |
Ni kek chiffon.. bukan buat sendiri.. beli kat kedai Kek je |
Resepi pengat pisang tanduk ni senang je.. search kat internet mesti jumpa..
BAHAN-BAHAN:
BAHAN-BAHAN:
- 2 biji pisang tanduk | dihiris kecil
- 1biji santan pekat.. (guna santan sawit, mudah)
- 3 sudu makan biji sagu
- Sedikit gula melaka.. (agak2.. jgn manis sgt)
- 1 helai daun pandan..
- Secubit garam
CARA MEMASAK:
1. Satukan santan, gula melaka dan daun pandan di dalam periuk. Kacau rata.
2. Kemudian masukkan garam dan biarkan mendidih.
3. Apabila mendidih, masukkan pisang dan biarkan masak seketika.
4. Tutup apinya dan masukkan biji sagu.
5. Tutup periuk dan kacau sehingga sebati.
sumber : http://rasa.karangkraf.com
No comments:
Post a Comment