"Everything Happens for A Reason-Allah Knows The Best."

Thursday, 23 March 2017

CTFKL2017.. Terjebak sama

Memandangkan suami den ni peminat kartun & toys, aku pon kadang2 turut sama terjebak.. Ala kartun2 superhero tu la. Macam ironman, star wars dan yg seumpamanya... Dan anak2 aku pon terikut2 jugak ngan hobi ayah diorg tu.. Walaupon aku ni jenis yg x berapa minat benda2 tu, tapi aku tetap bagi sokongan moral gakla.. Huhu.


Ceritanya, 5 Mac baru ni ada event kat istana budaya.. Collectors Toy Fair Kuala Lumpur.. And suami den ni menggayakan costume ironman... Yang kutahu ironman ni baju dia warna merah kan.. Rupanya ada baju ironman yg warna kelabu, ala2 besi gitu.. Memangla tak masuk dalam silibus otak aku yg cetek ilmu kartun ni.. Hihi..

Dalam event tu ramai peminat2 superhero yang pakai kostum superhero yg diorg minat.. Macam spiderman, hero2 starwars, ironman, ultraman dan macam2 lg yang aku pon x kenal.. Haha.. Doraemon ngan pokemon pon ada.. Tapi yang paling menakutkan so aliff ngan ammar ni, kostum raksasa kot, kalau x salah aku la.. Berlari nyorok belakang aku bila mahkluk tu keluar berjalan dekat ngan kitorang..




Selain acara cosplay (org gayakan kostum) tu, banyak booth2 toy collector yang join.. Antaranya pengumpul kereta mainan hotwheel.. Aliff ngan ammar pon dapatla beberapa biji hotwheel ihsan ibu dia ni.. Tapi beli yang secondhand je.. Terperanjat tengok ada yg harganya beratus2.. Maybe yg tu special edition kot, yg rare punya.. Memang tak kan ku beli untuk diorang kalau mahal cenggitu.. Sorry ye anak2.. Beli yg murah2 sudah ye.. Nanti balik rumah buat baling2, abis rosak kan..



Yang paling tak sangka, suami den menang best cosplay pada hari tu.. Taktaula dapat hadiah ape.. Siap masuk surat kabar lagi.. Glamer la kejap kan.. Haha..Tapi berbaloi jugakla hobi & kesungguhan dia terhadap seni2 arca ni.. Ntah akupun taktau nak describe ape hobi laki aku ni.. Asalkan bahagia sudah..


Kitorang balik awal haritu.. Dalam pukul 12 lebih tengahhari sebab nk g kenduri kawen sepupu kat kajang.. Tak tunggu sampai petang pon.. Penganjuran event ni antaranya untuk kumpul dana bagi penganjuran event yg lebih besar pads tahun depan.. So, tunggula tahun depan, suami den nak pakai kostum ape pulak.. :)

1 comment: